Meksika’nın Chiapas bölgesinde 1989 yılından bu yana Tzotzil kabilesinden 5 bin 500 kişi Müslüman oldu.

Meksika'da bir köyde 5 bin kişi Müslüman oldu

Meksika’da bir köyde 5 bin kişi Müslüman oldu.

Meksika’nın Chiapas bölgesinde 1989 yılından bu yana Tzotzil kabilesinden 5 bin 500 kişi Müslüman oldu.

Kadınlarının Maya şallarından başörtüsü, erkeklerinin ise takke taktığı Meksika’da İslam, Meksika kültürünün ve ahlakının en güzel yönlerini öne çıkardığı için halk tarafından benimseniyor.

Tombik

İslamofobinin yükselişe geçtiği, Müslümanların sahte terör gruplarıyla bağdaştırılmaya çalıştığı bu dönemde Meksika’da Müslüman sayısının artması sevindiriyor.

Son 10 yılda istikrarlı bir şekilde sürdürülen İslam dininin en doğru şekilde tanıtılması faaliyetleriyle birlikte 15 yıl önceye göre 3 kat artış göstererek Meksika’daki Müslümanların sayısı 5 bin 500’e ulaştı.

Themuslimvibe’de yer alan habere göre, Lübnan, Suriye ve hatta İspanya’dan tasavvuf ehli Müslüman göçmenlerin Meksika’ya gelişi bu sürecin hızlanmasına katkıda bulundu.

Kalpleri İslam’a döndü

Meksika’nın Chiapas bölgesinde bir köy eşsiz bir İslam merkezine dönüştü. Birçoğu Roma Katolikliği olarak tanımlanan yerli Maya halkının kalbi İslam’a döndü.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks