Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmene performans sistemiyle ilgili yönetmelik taslağı hazırladı.

Tartışılan konuda taslak hazırlandı… Öğretmenler sınava.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmene performans sistemiyle ilgili yönetmelik taslağı hazırladı. Taslağa göre veliler, öğrenciler, okul müdürleri, meslektaşları her öğretmene performans notu verecek. Ayrıca dört yılda bir ‘Öğretmenlik Mesleki Yeterlilik Sınavı yapılacak.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı’, görüş almak için YÖK aracılığıyla eğitim fakültelerine gönderildi. Taslağa göre öğretmene iki aşamalı not süreci getirilmesi öngörülüyor. Bunlar taslakta ‘Performans Değerlendirme’ ve ‘Öğretmenlik Mesleği Yeterlilik Sınavı’ olarak sıralanıyor.

Tombik

MÜDÜRE YENİ GÖREV

Öğretmenin performans notunun ilkokuldan liseye tüm kademelerde okul müdürleri, veliler, öğrenciler, zümre öğretmenleri ve aynı okuldaki diğer meslektaşlarının ve kendisinin değerlendirmesine göre verilmesi düşünülüyor. Okul müdürlerinin öğretmene puan verebilmesi için her eğitim öğretim yılının her döneminde birer kez olmak üzere, yılda toplam iki kez öğretmenin dersine katılması öngörülüyor. Performans puanı yılda bir kez MEBBİS üzerinden yapılacak.

Sınav bakanlık tarafından her yıl düzenlenmesi planlanıyor. Bu sınava her öğretmenin dört yılda bir katılması beklenecek.

A, B, C, D DÜZEYİ OLACAK

Eğitimcilere verilecek performans notunda Öğretmenlik Mesleği Yeterlilikleri Sınavı yüzde 30 oranında etkili olacak.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks