Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren olay Kocaeli Gebze’deki bir fabrikada yaşandı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren haber: İzinsiz gitti, işinden oldu.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren olay Kocaeli Gebze’deki bir fabrikada yaşandı. Operatör olarak çalışan bir işçi şirketin müdüründen izin almadan bankaya gidince kapı önüne konuldu. Herkesin başına gelebilecek olay sonrası mahkemeye başvuran işçi önce işe iade davasını kazandı, ardından Yargıtay’ın kararı ile şoke oldu.

Kocaeli’de bir fabrikada forklift operatörü olarak çalışan işçi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na aykırılık teşkil edecek davranışta bulunduğu iddiasıyla işten atıldı.

Tombik

MOBBİNG İDDİASI

Gebze 3. İş Mahkemesi’ne işe iade davası açan işçi, katılma belgesini imzalamadığından bahisle iş sözleşmesinin davalı işverence savunması alınmaksızın sona erdirildiğini, kendisine mobbing uygulandığını öne sürdü. Feshin haksız ve hakkaniyete aykırı olduğunu iddia eden davacı işçi, haksız feshin geçersizliğine, işe iadesine, yasadan doğan hakların ödenmesine karar verilmesini talep etti.

İŞVEREN: MECBUREN FESHEDİLDİ

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks