Müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa Meclis’ten geçti. Güllü, “Atatürk, kadınları eşit birey yaptı.

Atatürk’ün kadına verdiği haklar elimizden alınıyor.

Müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa Meclis’ten geçti. Güllü, “Atatürk, kadınları eşit birey yaptı. Şimdi haklarımız gasp ediliyor. Bu yasa, kadınlar için bir felaket olacak” dedi.

Meclis’te kabul edilen müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa kamuoyunda tartışma yarattı. Bu yasayı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’yle konuştuk. Güllü, kadın haklarını, kadına şiddeti ve müftülük nikahı sonrası muhtemelen yaşanacakları anlattı.

Tombik

Müftülük nikahı kadınlarımızın başına neler getirecek?

İktidar tarafından hünerli bir strateji izlendi bu yasanın TBMM’ye gelmesi konusunda. Meclis’in kapanacağı son gün geldi ve açıldığı ilk gün İçişleri Komisyonu’na getirildi. Alt Komisyon kuruldu, 7 saat sonrası Ana Komisyona geldi ve orada da ‘Müftülere’ diye gelen yasa ‘Müftülüklere’ diye değişime uğradı.

Tartışılmadan oldu…

Kadınların kaderiyle ilgili böylesine önemli değişiklik, kadınlara sorulmadan yapıldı. Bu yasa, kadınlar için felaket olacak, peşinden başka hak kayıpları gelecek. Bu adımla laiklik kaybediliyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks