Muhalif hâkimler ile Soylu’nun korumasına dava açan savcıyı sürdü.

HSK’den sürgün kararnamesi

HSK’den sürgün kararnamesi.

HSK, hâkimlere coğrafi teminat getirileceği belirtilen yargı reformu belgesinden bir gün sonra açıkladığı kararnameyle, muhalif hâkimler ile Soylu’nun korumasına dava açan savcıyı sürdü.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargı yaz kararnamesini tamamlayarak 3 bin 722 hâkim ve cumhuriyet savcısının görev yerini değiştirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nde hâkim ve savcılara çoğrafi teminat güvencesi getirileceği, nakillerin liyakate göre yapılacağı açıklamasından bir gün sonra yayımlanan kararnamede, buna aykırı atamalar yapıldı.

Tombik

20 ilin başsavcısı değişti

HSK Birinci Dairesi, adli yargıda 3 bin 358, idari yargıda ise 364 hâkim ve savcıyı kapsayan kararname yayımladı. Kararname ile 20 ilin başsavcısı değişti. Eskişehir Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Yargıtay Savcılığı’na, Sivas Başsavcısı Murat İrcal ise Eskişehir Başsavcılığı’na getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir Başsavcılığı’na atanırken; yerine Samsun Başsavcısı Ahmut Yavuz atandı. Ahmet Yavuz, eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında TRT’de FETÖ üyelerinin sızmasına neden olduğu gerekçesiyle yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı vermişti. Sivas, Isparta, Muğla, Burdur, Batman, Muş, Van, Kırıkkale, Niğde, Kars, Hakkâri, Bayburt, Iğdır, Ağrı, Tunceli başsavcıları da değişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks