NASA, 2019’un ilk aylarında uzaya fırlatılması beklenen James Webb Uzay Teleskobu.

James Webb Uzay Teleskobu’nda sona yaklaşılıyor. Uzayın sırlarını ortaya çıkaracak.

NASA, 2019’un ilk aylarında uzaya fırlatılması beklenen James Webb Uzay Teleskobu’nun artık son testlerini gerçekleştiriyor. En önemli testlerden olan kriyojenik vakum testi de nihayet sonlandı.

Uzay araştırmalarında yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacak olan James Webb Uzay Teleskobu’nun fırlatılmasına artık çok da uzun bir süre kalmadı. 2019’un ilk aylarındaki fırlatma için hazırlanan NASA, bugünlerde dev teleskobun son testlerini gerçekleştiriyor.

Tombik

Geçtiğimiz Aralık ayında yapımı tamamlanan teleskop, uzayın zorlu şartlarında talihsiz bir problemle karşılaşılmaması adına bir süredir için ilginç testler altına sokuluyor. Bu testlerden belki de en önemlisiyse henüz geçtiğimiz günlerde tamamlanan kriyojenik vakum testiydi. James Webb’in uzayın dondurucu soğuğuna ne tür tepkiler vereceğini ölçmek isteyen NASA’lı bilim insanları, tam 100 gün süren bu kriyojenik vakum testi sırasında teleskobu dev bir vakumlu çemberde yaklaşık -266 santigrad derece sıcaklıkta test etti. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayan NASA ise, 100 günün ardından nihayet sona eren testlerin çok büyük başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks