NASA’nın EmDrive’ının Tartışması

EmDrive gibi projeler bir hayal.

NASA’nın EmDrive’ının Tartışması

Bir çok bilim adamı yıldızlararası seyahat başlamadan önce ölümsüzlüğün sağlanacağına inanıyor. Her ne kadar ürkütücü ve garip olsada bilim adamlarına göre en yakın yıldız sistemine ziyaretten önce (ilahi güç olarak tanımlanan) sonsuza dek yaşamın inşaa edileceğinden bahsediliyor.

Her ne kadar fareler de yapılan deneylerde % 25 yaşam yılı uzatılsada yıldızlara yapılacak seyahatlerde kullanılacak gemilerin yapılmasının çok uzun yıllar alacağı öngörülmekte.

Tombik

Bugünü ve sahip olduğumuz teknolojiyi düşündüğümüzde kendi güneş sistemimizdeki uzay yolculuğunun bile çok yavaş ve verimsiz olduğunu görmekteyiz. Teknolojideki gelişmeler göz alınınca düşük maliyet, personel gibi bir takım durumların ağır ilerlemesi Mars’a bile zor gideceğimizin göstergesi

Benzer Haber
1 3

Bu yolculuk da Test edilmiş ve düşünülmüş olan Alcubierre Warp sürücüleri ve Bussard Ram Jetleri ile uzun mesafeli seyahatler olmasına rağmen halen EmDrive da ısrar edilmektedir.

EmDrive ilk olarak 1990 yılında sonlarında test eden ve ayrıca tasarımcısı olan Roger Shawyer tarafından önerilmiştir. Herhangi bir yakıta ihtiyaç duyulmadan uzayda yolculuk yapmanın bir yoludur. Emdrive sisteminde kullanılan patlayan yakıtın itici gücü ile hareket edecek olan mekanizma ayrıca bu yakıtın tekrar patlatılması ile mekanizmasının durdurulması hedeflenmektedir.

İtici gaz ile rokete itme gücünü sağlamak için bu patlatma gerçekleştirilerek oksitleyicileri birleştirilir ve harekete geçer. Yinede bu iki bileşene ihtiyaç olmadan uzay yolculuğu daha hızlı ve verimli yapılabilir.
Geleneksel roketler ile uzay yolculuğu yapmak mümkün değildir. Çünkü aşırı derecede yakıta ihtaç duyulmaktadır.

Bu nedenle EmDrive gibi projeler bir hayal olsa da imkansız olmadığıda bir gerçektir.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks