Nasıl para biriktire bilirim? Kredi kartı günümüzün en popüler araçlarından bir tanesidir.

Para biriktirmenin yolları...

Bütçesini Ay Sonuna Yettiremeyenlerin Tasarruf İçin Dikkat Etmesi Gereken 7 Nokta.

Kredi kartı günümüzün en popüler araçlarından bir tanesidir. Oluşturduğu sanal algı ile para harcanmıyor hissi oluşturur. Çünkü; somut olarak elimizden çıkan bir şey yokmuş hissi, bize bir şeyler alırken sınırsız hareket etme özgürlüğü verir. Bu hisle birlikte harcadığımız paranın miktarı artar. Eğer kredi kartı harcamalarımıza ket vurup, nakit kullanmaya başlarsak; elimizdeki paranın somut algısı beynimize yerleşecek ve harcamalarımız kendiliğinden sınırlanacaktır.

Kullanmadığında kapalı tut

Tombik

Hepimiz telefonu şarjda unutmuşuzdur. Televizyon açık geceler geçirmişizdir. Bilgisayarı kapamadan defalarca uyumuşuzdur. Elektronik araçların tamamı elektrikle çalışır. Elektriği para ile satın alırız. Tasarruf etmek istiyorsak; kullanmadığımız ürünleri kapatmak, hem bütçemize hem de ürünün uzun vadede kullanımına katkı sağlayacaktır.

Yalıtım yapın

Malum, kış mevsimi kapıda bekliyor. Isınma ücretleri yeterince yüksek. Eğer ısınma ücretinden tasarruf etmek istiyorsak, kış gelmeden önce yalıtım yaptırmamız gerekmektedir. Kapılara, pencerelere ve zemine yapacağımız yalıtım; bütçemizi şişkin ısıtma ücretlerinden koruyacaktır.

Süpermarketlere tok gidin

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre; süpermarketlere aç giden insanlar, ihtiyaçları dışında birçok ürün almaktadır. Bunun en büyük nedenlerinden biri de markete aç karnına gitmektir. Aç karnına, canımızın çektiği ürünleri sepete ekleyerek gerektiğinden fazla ürün satın alırız. Bu da bütçemizi olumsuz etkiler. Eğer süpermarketlere tok gidersek, sadece ihtiyacımız olan ürünleri alabiliriz. Bu durum; tasarruf etmek için bize yeterince fırsat tanıyacaktır.

Bütçe programları kullanın

Telefon, tablet ya da bilgisayarlarınıza minik muhasebe programları yükleyerek bütçenizi en iyi şekilde yönetebilirsiniz. Bu programlar size günlük, haftalık ve aylık döküm verir. Eğer bu programlara uzaksak, iş yine eski usul kalem ve kağıda kalabilir. Neye harcadığımızı, ne için harcadığımızı ve neden harcadığımızı not almak, bize tasarruf sağlayacaktır. Bu programlarla birlikte, bütçemize yeterince koruma sağlayabiliriz.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks