Nasıl ucuz et yiyeceğiz? Cumhurbaşkanı’nın ‘vatandaşa ucuz et yedirme kararlılığı’ eyleme dönüşüyor.

Ucuz etin formülü tombul dana.

Ucuz etin formülü tombul dana.

Cumhurbaşkanı’nın ‘vatandaşa ucuz et yedirme kararlılığı’ eyleme dönüşüyor. Küçükbaş tüketimini artıracak kamu spotları ve et verimi yüksek danaya teşvik gündemde.

Et fiyatlarını kalıcı olarak düşürecek formülün şifreleri çözülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, hem küçükbaş hayvan varlığını artırarak vatandaşın tüketim alışkanlıklarını değiştirecek hem de daha et verimi daha yüksek danaları üretmeyi sağlayacak damızlığı teşvik edecek bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma az sayıda hayvan besleyen aile işletmelerini desteklemeyi de içeriyor.

Tombik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki günkü, “Vatandaşımıza ucuz et yedirmeye kararlıyız. Bu meseleyi kalıcı olarak çözeceğiz” sözü, bu alanda yeni bir çalışma yapıldığı yönünde yorumlandı. Erdoğan, aynı konuşmasında, et fiyatlarını düşük tutmak adına ithalatı sürdürmeyi kısa vadeli çözüm olarak ifade etmişti. Ancak sözlerinin temelinde bu konunun kalıcı çözümünün sinyalleri vardı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks