Ne göz yaşı ama bir türlü bitmek bilmiyor.

Göz yaşlarınızı yine tutamadınız...

Göz yaşlarınızı yine tutamadınız…

Ne göz yaşı ama bir türlü bitmek bilmiyor. Hep de ölülerin arkasından akıyor. Yaşarken de acılardan dolayı meydana geliyor. Her insanın arkasından başka bir insan ağlıyor. Neden çünkü sonsuz hayatta acı bir durum bizi bekliyor. Ama bunun bir türlü farkına varamıyoruz.

Biliyorum; yaşamak, nefes almak çok tatlı ve verilmiş bir hayat var. Haklısınız güleceksiniz, kahkaha atacaksınız ve ağlayacaksınız. Unutmayın ki bunların hepsinin bir bedeli olacak. Yaşamanın bedelinin ölüm olduğunu bildiğimiz halde neden ölenlerin arkasından göz yaşı dökürüyoruz, bunu anlayabilir musunuz…

Tombik

Aslında her ölenin arkasından dökülen yaş kendi ölümümüz ve kendi sonsuzluk hayatımız için. Çünkü bir zaman biz de öleceğiz ve birileri arkamızdan ağlayacak. Peki hiç gördünüz mü sizin tabiriniz ile gavur filmlerinde ölülerin arkasından göz yaşlarının sel olduğunu, ağıtlar yakıldığını… evet bir kaç tanesinde olabilir.

Asl olan varlığın ve yokluğun bir. Yani sen, ben ve onlar yokuz. Biz yokuz. Sadece bir tohumun parçalarından oluşan fidanlarız ve sonra yok oluyoruz. Gerçek tohum ve gerçek varlık ilk yaratılan insandır. Biz sadece suretleriz. Onun içindir ki ne göz yaşı için hayatlara son verin ne de birisinin arkasından göz yaşı ile ağıtlar yakın.

Zaten yaşarken bir şeyler yapmıyorsunuz ki öldükten sonra arkadan dökülen göz yaşlarının bir anlam değeri olsun ve bir değer kazandırsın.

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks