Neden bütün Dünya mail gönderip alırken 25 (587) ve 110 portları kullanıyor.

Teknoloji deki kapılarınız. Tem 65565 tane...

Neden bütün Dünya mail gönderip alırken 25 (587) ve 110 portları kullanıyor.

Bir düşünün bakalım. Bu portların dışında SSL alır iseniz tabi port locationlar değişiyor fakat yine bütün dünya için aynı port numaralar kullanılıyor…Bunun sebebi nedir?

Her internet sayfasına sahip olan kendine bir port belirleyip mail alıp gönderemezmiydi dersiniz? Teknoloji ayyuka varmışken bu olamazmıydı zannediyorsunuz. Tabi ki olurdu bir iki ufak yazılım ile yapılabilirdi. Ama yapılmadı yapılmıyor, çünkü bu sistemin kuranların her şey bilmesi gerek. Mailleri incelemeleri, kaydetmeleri ve yönlendermeleri gerekli idi. Bunun için sistem kurulmuştu. Kontrol mekanizmasının bir dalını oluşturmak için. Bundan dolayıdır ki bir takım internet firmaları aldı başını gitti yatırım yapanların bir çoğu battı.

Tombik

Aynı benim sizi aramam sizin de beni aramanız ancak bunu ikimizin de bilmemesi…Biraz derin düşünün ve ne hale geldiğinizi görün. Birer teknoloji sülüğü yaptılar hepimizi.

Ayrıca kullandığınız teknoji ürününde kaçtane kapı olduğunu biliyor musunuz? 65565 tane açık kapı var ordan bir takım kodlar girer bir takım kodlar çıkar ve giriş çıkışlar tamamen sizin hayatınız ile alakalıdır.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks