New York borsasında 3 işlem gününde, Facebook, Twitter, Netflix, Amazon, Apple, Microsoft, Intel ve Google

3 günde 400 milyar dolar değer kaybetti.

ABD’li teknoloji devleri 3 günde 400 milyar dolar değer kaybetti.

New York borsasında 3 işlem gününde, Facebook, Twitter, Netflix, Amazon, Apple, Microsoft, Intel ve Google’ın ana kuruluşu olan Alphabet’in piyasa değerindeki toplam kayıp 401 milyar doları buldu.

ABD’nin en büyük 8 teknoloji şirketinin piyasa değerindeki kayıplar 3 işlem gününde 400 milyar doları aştı.

Tombik

AA muhabirinin derlediği verilere göre, New York borsasında 26-30 Temmuz tarihleri arasındaki 3 işlem gününde, Facebook, Twitter, Netflix, Amazon, Apple, Microsoft, Intel ve Google’ın ana kuruluşu olan Alphabet’in hisselerindeki düşüşlerle bu 8 şirketin piyasa değerindeki toplam kayıp 401 milyar doları buldu.

Söz konusu teknoloji şirketlerinin hisselerindeki düşüş, geçen çarşamba New York borsasının kapanmasının ardından Facebook’un bu yılın nisan-haziran dönemine dair bilançosunu açıklamasıyla başladı.

Facebook’un bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği gelirin piyasa beklentilerinin altında gelmesi ve Avrupa’daki günlük aktif kullanıcı sayısında düşüş görülmesinin ardından, şirketin hisseleri geçen perşembe yüzde 19, piyasa değeri ise 118 milyar dolar azaldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks