Normalleşme sürecinin hızlanması faizlere de olumlu yansıyor.

Ticari kredide faiz 7 ayın dibine düştü.

Ticari kredide faiz 7 ayın dibine düştü.

Normalleşme sürecinin hızlanması faizlere de olumlu yansıyor. Ticari kredi faizleri 8 Şubat’ta yüzde 23.3 ile 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Kısa vadede ilk hedef yüzde 20 seviyesinin altı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, cuma günü yaptığı, “Faizlerdeki düşüş iyi ama yeterli değil. Nisan ayında enflasyonun düşmesiyle faizlerin de çok daha sert düştüğünü göreceğiz” açıklaması ile önümüzdeki dönemin rotasını çizerken, faizdeki düşüş devam ediyor. Ağustostaki kur saldırısının ardından açıkladığı Yeni Ekonomi Programı ile, ekonomide dengelenme sürecini başarıyla yöneten Türkiye, kredi faizlerinde de düşüşün hızlandığı bir döneme girdi.

15 PUANLIK DÜŞÜŞ YAŞANDI

Tombik

21 Eylül 2018’de yüzde 38.37’ye yükselen ticari kredi faizleri, 8 Şubat 2019 tarihi itibarıyla yüzde 23.31 ile 27 Temmuz 2018’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. 2018’de faizdeki hızlı artışın etkisiyle ipotekli konut satışları hız keserken, son dönemde burada da ibrenin aşağı doğru hızlandığı gözleniyor. Merkez Bankası verilerine göre 26 Ekim’de yüzde 29.28’e yükselen konut kredisi faizi, 8 Şubat’ta yüzde 23.55’e inerek 7 Eylül 2018’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks