ODTÜ İnşaat ve Jeoloji Mühendisliği akademisyenleri de bugün bir açıklamada bulundu.

ODTÜ'den İstanbul Depremi Hakkında Korkutan Açıklama.

ODTÜ’den İstanbul Depremi Hakkında Korkutan Açıklama.

26 Eylül’de İstanbul’da yaşanan ve çevre illerden de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası incelemeler son hız devam ediyor. Bu konuda işe yarar veriler elde etmek için araştırma yapan ODTÜ İnşaat ve Jeoloji Mühendisliği akademisyenleri de bugün bir açıklamada bulundu. Akademisyenlere göre deprem sonrası oluşan görüntü, 7’den büyük bir depreme işaret ediyor.

Deprem, her ne kadar yaşamın gerçeklerinden biri olsa da bu doğal afeti yaşamak, her zaman insanlar üzerinde daha büyük bir etki oluşturuyor. 2 gün önce İstanbul’da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem de bunun en büyük örneği. Bildiğiniz üzere depremin hemen ardından “Büyük İstanbul depremi mi geliyor?” soruları gündeme gelmiş, başta Kandilli Rasathanesi olmak üzere alanında uzman kişiler de bu konuda fikirlerini kamuoyuyla paylaşmışlardı.
İstanbul’daki deprem hakkında son açıklama da Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat ve Jeoloji Mühendisliği bölümü yetkililerinden geldi. Deprem sonrası elde edilen verilerin hâlâ değerlendirme sürecinde olduğunu ifade eden yetkililer, halkı aydınlatmak için bir süredir açıklama hazırlığında olduklarına dikkat çektiler.

Tombik

ODTÜ akademisyenleri: ‘Bölge, 7’den büyük bir deprem üretme potansiyeline sahip’

Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerini değerlendiren akademisyenler, ilk belirlemelere göre depremin Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun (KAFZ) Kumburgaz bölümünün batı ucunda gerçekleştiğini açıkladılar. Bahsi geçen bölgenin bir süredir suskun olduğunu ancak bu depremden sonra ilgili fay bölümünün geometrisinin netleştiğini söyleyen araştırmacılara göre bölge, 7’den büyük bir deprem potansiyeline sahip.

Detaylar,Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks