ODTÜ Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu’nun Rektör Kök.

Fakülteler ayaklandı.

Fakülteler ayaklandı.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu’nun Rektör Kök’e ve yönetimine çağrıda bulunarak polisin üniversiteden ayrılması, yurt inşaatına son verilmesi ve yerleşke içindeki çalışmalara katılımcı çözüm yöntemleri bulunması çağrısının ardından diğer fakülteler de sesini yükseltti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) ruhsatsız yurt inşaatı için binlerce ağacın kesilmesinin ardından fakülteler ayağa kalktı. Büyüyen tepki ve üniversite yönetimindeki tartışmaların ardından rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık istifa etti.

Tombik

Fakültelerin talepleri

ODTÜ’de mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi, enformatik enstitüsü, eğitim fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi de üniversite yönetimine sorunların çözümüne ilişkin çağrıda bulundu. Fakültelerin ortak taleplerini polisin yerleşke dışına çıkarılması ve yurt faliyetine son verilmesi oluşturdu. Polisin en kısa zamanda yerleşkeden çıkarılması gerektiğini belirten fen edebiyat fakültesi akademisyenleri, “Polisin ne zaman çıkacağına ilişkin bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını, KYK yurdunun yapımının ODTÜ’nün hem ekolojik hem de sosyal çevre ve iklimine vereceği zarar dolayısıyla durdurulmasını, var olan sürecin şeffaf bir şekilde paylaşılarak katılımcı bir tutumun benimsenmesini” talep etti.

Eğitim fakültesi bileşenleri de kesim yapılan bölgenin ODTÜ geleneklerine uygun yeniden ağaçlandırılmasını, kararların şeffaf bir şekilde, üniversitenin bütün iç paydaşlarının katılımıyla alınmasını önerdi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks