Öğrencilerin merakla beklediği LGS tercih sonuçları bugün açıklandı.

LGS tercih sonuçları.

LGS sonuçları sonrası ek kontenjan ve ikinci tercihler ne zaman? Nakil detayları.

Öğrencilerin merakla beklediği LGS tercih sonuçları bugün açıklandı. Merkezi yerleştirme ile 127 bin öğrencinin işlemi tamamlanırken, 798 bin öğrenci ise yerel yerleştirme ile bir okulun kontenjanına dahil oldu. 347 bin kontenjanın boş kaldığı LGS yerleştirme döneminde, öğrencilerin yüzde 15’i İmam Hatip liselerine yerleştirildi. Merkezi yerleştirme ile LGS tercihi yapan aday sayısı ise 437 bin olarak kayıtlara geçti. İşte, LGS lise yerleştirme sonuçları ve ek yerleştirme dönemine dair detaylı bilgiler.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları, yeni dönemde liseye başlayacak olan öğrencilerin erişimine açıldı. Eğitim hayatlarına devam edecekleri liseleri tercih etmelerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerlendirmesine kilitlenen öğrenciler, bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile birlikte yerleştikleri okulu öğrenebilecek. Henüz yerleşemeyen öğrenciler ise ek yerleştirme dönemini bekleyecek. İşte, lise tercih ve yerleştirme sonuçları hakkında detaylı bilgiler.

Tombik

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS tercih işlemlerini e-Okul uygulaması üzerinden tamamlayan öğrenciler ve ailelerinin günlerdir beklediği LGS tercih sonuçları e Okul VBS üzerinden beklendiği gibi 30 Temmuz’da açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayları yoğun şekilde sonuç sorgulama ekranını araştırmaya başladı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks