“Ömür boyu nafaka” ödenmesine yönelik ortak çalışma…

Süresiz nafaka ikinci evliliği de sarsıyor.

Süresiz nafaka ikinci evliliği de sarsıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı “Ömür boyu nafaka” ödenmesine yönelik ortak çalışma başlatırken, bu prangaya mahkum edilmiş tarafların mağduriyetlerinin arkası kesilmiyor; yapılan ikinci evliliklere de büyük oranda zarar veriyor.

“Ömür boyu nafaka” ödenmesine yönelik itirazları değerlendiren hükümet, bu konuda çözüm arayışı çerçevesinde harekete geçti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı çözüme yönelik ortak çalışma başlatırken, tarafların mağdur olmaması için çaba sarf ediyorlar. Akit’in gündemde tuttuğu konuya ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de geçtiğimiz gün açıklama yaparak, sorunun en kısa sürede çözüleceği müjdesini vermiş, “Mağdur taraf bırakmayacak şekilde sorunu çözeceğiz” demişti. Ancak mağduriyetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Tombik

EŞİMLE HUZURUMUZ BOZULUYOR

Gazetemize konuşan İsmet Turgut adlı mağdur: “Öğretmenim. Eski eşime mal paylaşım ücreti, 2 çocuk nafakası ve eş nafakası ödüyorum. Ancak mesleğimin gereği gibi yaşayamaz hale geldim. Kitap bile alıp okuyamıyorum. Sosyal faaliyetlere katılamıyorum. İkinci evliliğimi yaptım geçinmekte zorlanıyorum. Zaman zaman ikinci eşimle huzurumuz bozuluyor. İcra, borç, nafaka, dava vesaire ikinci evliliğimi sarsıyor. Sabır sabır nereye kadar bilmiyorum. Allah rızası için birisi ‘ömür boyu nafakaya’ dur desin. Boşandığım kadın 42 yaşında 90 yaşına kadar yaşarsa 58 yıl nafaka ödemek zorundayım. Böyle adaletsizlik olur mu? Bitmeyen bir borcun altında ezilmekteyiz” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks