Örgütlü bir şekilde nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik.

Kocaeli ve Sakarya’da dolandırıcılık operasyonu: 12 gözaltı.

Kocaeli ve Sakarya’da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların büyükbaş havyan ve araçlarını alarak dolandırdıkları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 3 ay önce yaşlı bir kadının, “Sarı öküzümü aldılar, paramı ödemiyorlar, beni dolandırdılar” beyanı üzerine çalışma başlattı.

Tombik

Yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, şüphelilerin, örgütlü bir şekilde nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik olaylarını gerçekleştirildiği belirlendi. Polis, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla şüphelilerin, Kocaeli ve Sakarya’da bulunan adreslerine operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonlarda örgüt liderleri olduğu değerlendirilen K.M. ve Ç.K. ile A.Ç, M.B, A.K, K.S, Ş.K, Y.K, D.T, T.E, M.A. ve S.E. gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 13 cep telefonu, 2 çek, 2 çek fotokopisi, 2 araç satış sözleşmesi, 1 araç satış protokolü, 2 hayvan pasaportu, 2 kaşe, 1 senet fotokopisi, 3 bıçak, 2 ruhsatsız av tüfeği, 23 fişek ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks