Pamukova’yı da aklayan Çorlu katliamı bilirkişisi Karaşahin.

Pamukova'dan Çorlu'ya...

Danışman bilirkişi tanıdık: Pamukova’dan Çorlu’ya…

Pamukova’yı da aklayan Çorlu katliamı bilirkişisi Karaşahin’in facianın yaşandığı hattın danışmanı olduğu ortaya çıktı.

Çorlu’da 25 yurttaşın yaşamını yitirdiği tren faciasında yaşanan ihmalleri televizyon ekranlarına “başarılı bir menfez” diyerek aklayan Prof. Dr. Mustafa Karaşahin’in 2004’te meydana gelen Pamukova tren faciasını da aklayan kurulda olduğu, Ulaştırma Bakan Danışmanlı görevinde bulunduğu ve bakanlıkla ticari ilişkileri olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet’in 9 yıl önce duyurduğu çıkar ilişkisinin, Çorlu’da yine hükümeti akladığı tespit edildi. 8 Temmuz’da Çorlu ’da tren faciasını inceleyen bilirkişi heyetinden İstanbul Gelişim Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karaşahin’in ilginç geçmişi ortaya çıktı.

Tombik

Pamukova ’dan Çorlu’ya

Çorlu’da incelemelerde bulunmasının ardından faciayı aşırı yağış sonucunda menfezde dengeyi sağlayan dolgunun erozyonu olarak açıklayan Karaşahin, “135 yıldır fonksiyonunu yerine getirebilen başarılı bir menfez. Küresel ısınma kaynaklı mevsim değişikliklerinden ani sağanak yağışlar ortaya çıkabiliyor” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Karaşahin’in geçmişte yaşanan kazalardaki rolü, Ulaştırma Bakanlığı’ndaki görevi, bir dönem bakanlıkla kurduğu ticari ilişki ve aldığı projelerdeki görevler dikkat çekti. Çorlu’daki faciayı ‘doğal’ olaylara bağlayan Karaşahin’in geçmişte de Pamukova’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasını aklayan heyette yer aldığı belirlendi. 22 Temmuz 2004’te hızlandırılmış trenin Pamukova’da yaptığı kazada, faciayı soruşturmak için oluşturulan ve dolaylı bir şekilde makinistleri suçlayarak TCDD yönetimini aklayan “Bağımsız Bilim Kurulu”nda yer alan Karaşahin, o tarihin ardından bakanlıkta hızla yükseldi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks