PYD/PKK’nın paravan kuruluşu SDG’nin sözcülüğünü yaparken Türkiye’ye sığınan Talal Silo.

Silo itiraflarını sürdürüyor: Haritayı McGurk çiziyordu.

PYD/PKK’nın paravan kuruluşu SDG’nin sözcülüğünü yaparken Türkiye’ye sığınan Talal Silo, ABD-PKK ilişkilerini deşifre ediyor. Silo, PKK’nın Rakka’yı DEAŞ’tan alırken bir kurşun bile sıkmadığını belirtti. ABD’nin bölgedeki etkisine dikkati çeken Silo, “Medya ekibi olarak “tiyatro”yu hazırladık. Gazetecilere, içerde DEAŞ’lılarla çatışılacağını söylediler.” ifadelerini kullandı. SDG’nin izlediği politikaları McGurk’un yönlendirdiğini belirten Silo, ABD’nin temsilcisi McGurk’ün en başından beri çok etkili bir rolü olduğunun altını çizerek, “Sahadaki unsurlar için, dışarıya Araplardan oluştukları görüntüsünü vermemiz gerektiğini söylerdi” şeklinde konuştu.

PYD/PKK’nın paravan kuruluşu SDG’nin sözcülüğünü yaparken Türkiye’ye sığınan Talal Silo, ABD-PKK ilişkilerini deşifre ediyor.

Tombik

Suriye’de bir süre terör örgütü PYD/PKK’nın paravan kuruluşu SDG’nin sözcülüğünü yaptıktan sonra bölgeden kaçan Talal Silo, örgütün birçok kez ABD’yle anlaşma içerisinde, DEAŞlıların kaçmasına izin verdiğini söyledi.
Silo, ABD’nin PYD/PKK’ya verdiği askeri desteğin ayrıntıları ve DEAŞ’a karşı mücadele görüntüsü altında yapılan anlaşmalar konusunda AA’nın sorularını yanıtladı.

“ABD’nin etkisi büyük”

Amerikalılarla ilk temaslarınız nasıl oldu?

(SDG sözcülüğüne getirilince) Benimle Suriye dışında görüşmek istediler. Helikopter benzeri bir araçla geldiler. Alıp Erbil’e götürdüler. Erbil Havaalanındaki ABD üssünde iki gün kaldım. İşlerin koordinasyonu ve basın çalışmaları üzerine konuştuk. SDG’ye destek veren medyayı belirledik. Hangilerine röportaj verebileceğimizi konuştuk.

Amerikalı üst düzey yetkililerle doğrudan görüştünüz mü?

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks