PYD/PKK’ya destek vermekte ısrar eden ABD yönetimine, Ankara’dan art arda son uyarılar geldi.

ABD’ye son uyarılar.

PYD/PKK’ya destek vermekte ısrar eden ABD yönetimine, Ankara’dan art arda son uyarılar geldi. Başbakan Yıldırım, ABD’den aklını başına toplamasını isterken, MHP lideri Bahçeli Vietnam’ı hatırlattı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak” dedi.

ABD yönetimine, Ankara’dan art arda son uyarılar geldi.

Tombik

Başbakan Yıldırım, ‘’Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz oradaki o bölgenin insanlarının tekrar yerlerine dönmesini sağlayacağız. Bir kirli pazarlık içinde olmayız. NATO’da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika’nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım’’ ifadelerini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın açıklaması yaptı. Yıldırım özetle şunları söyledi:

ÇABALARIMIZI AB GÖRMÜYOR

‘’(Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye’nin bölgede yaptığı sadece kendi vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamak değil, aynı zamanda bütün AB’nin, Balkanlar’ın güvenliğini de sağlamaktan ibarettir. Eğer Türkiye buralara sahip olmasa, hem mülteci kriziyle, hem de terör dalgasıyla bütün Avrupa bu işten büyük bir bedel öder. Bunun ne yazık ki AB tarafından yeterince görülmediğini, takdir edilmediğini yaşamaktayız.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks