Rishi Shiv P bilgisayar kodu yazarken dikkatini hiçbir şey dağıtamaz.

Öğrenmeden Önce Kodlama Yapmaya Başlıyorlar.

Hindistan’da Çocuklar Konuşmayı Öğrenmeden Önce Kodlama Yapmaya Başlıyorlar.

Rishi Shiv P bilgisayar kodu yazarken dikkatini hiçbir şey dağıtamaz. Beş yaşındaki Rishi’nin gözleri ekrana kilitlenmiş durumda ve küçük parmakları, açılır menüleri ve döngüleri (loop) oluştururken klavyenin üstünde dans ediyor adeta.

Hindistan, Bengaluru’daki evlerinin en sevdiği köşesinde, annesinin masasında otururken “Bu Flappy Bird oyunu,” diyor Rishi. Oyunu neredeyse tamamlamış. Arka plana, yani kuşun engelleri aşıp uçacağı yere seçtiği rengi ekliyor sadece. Rishi doğru komutu bulmaya çalışırken, annesi Recheshwari Shiv çocuğunun son dört ay içinde tamamladığı oyunlardan ve animasyonlardan bahsediyor. Anlattıklarına bakacak olursak, Rishi’nin programlama kabiliyeti kulağa müthiş geliyor.

Tombik

Bitmek bilmeyen ve bulaşıcı bir enerjiye sahip olan Rishi, “Benim en sevdiğim oyun, top fırlatma oyunu… Bu oyunda topla oynuyorum ve bilgisayarın gol atmasını sağlamaya çalışıyorum,” diyor. Erken yaştan itibaren bilgisayarlara ve teknolojiye ilgi duyması sonucu, ailesi onu Mumbai’de küçük çocuklara programlama dersleri veren Whitehat Jr. adlı şirketin kursuna yazdırmış. Rishi şu sıralar haftada üç saat kod yazmayı öğreniyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks