Roma ve Vatikan gezisine çıkan Cumhurbaşkanı, İtalyan La Stampa gazetesine verdiği mülakat.

Erdoğan: Avrupa ikiyüzlü!

Roma ve Vatikan gezisine çıkan Cumhurbaşkanı, İtalyan La Stampa gazetesine verdiği mülakatta, “Avrupa’da da terör sorunu var. Bir taraftan Avrupa PKK’yı yasaklarken, diğer taraftan bunların paçavralarını parlamentoya sokan parlamenterler var” eleştirisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalyan La Stampa gazetesine verdiği mülakatta, “AB’den beklentimiz, önümüzdeki suni engellerin bir an önce kaldırılması ve yapıcı bir tutum izlenmesidir. Türkiye’nin üyeliği iç siyasi hesaplara kurban edilmemelidir” dedi. “AB, bizi içeri al” başlığıyla manşetten verilen röportaja iki sayfa yer ayrılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Papa’ya ziyareti öncesinde Avrupa’nın kapısını çaldığı ve bir yandan da Afrin başta olmak üzere Türkiye’nin düşmanlarıyla mücadelesini sürdürdüğü” yorumu yapıldı.

Tombik

HEM YASAK HEM HİMAYE VAR

Avrupa’ya terör eleştirisinde bulunan Erdoğan şunları dile getirdi: “Borisov (Bulgaristan Başbakanı), Juncker (AB Komisyonu Başkanı) ve Tusk (AB Konseyi Başkanı), benim eski dostlarım. AB içinde benden daha kıdemli siyasetçi yok ama beni üzen bir şey var. Avrupa’da da dünyanın geri kalanında olduğu gibi terör sorunu var. PKK örneğinde AB ve her üye ülke tarafından terör örgütü ilan edilmiştir ancak sonra bakıyorsunuz bir grup PKK paçavralarıyla Avrupa Parlamentosuna giriyor. Bunlar olmaması gereken şeyler. Bir taraftan Avrupa bu örgütü yasaklarken, diğer taraftan bunların sembollerini parlamentoya sokan parlamenterler var.”

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks