Sağlık bakanlığından vatandaşlar için önemli uyarı

Mantara karşı önemli açıklamalar.

Sağlık bakanlığı uyardı: Sakın yemeyin!

Sağlık bakanlığından vatandaşlar için önemli uyarı. Zehirlenmelere karşı önemli uyarılarda bulunan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına gelin birlikte göz atalım.

Yağışların artması ile birlikte daha çok tüketilen bir besin haline gelen mantara karşı önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı vatandaşları zehirlenme tehlikesine karşı uyardı. Mantar zehirlenmesi ile ilgili bilmek istediklerinizi sizler için derledik, göz atmadan geçmeyin.

Tombik

Zehirlenme oranı yüksek.

Doğal ortamda yetişen ve yapısında zehir bulunan mantara karşı uyarılarda bulunan Sağlık Bakanlığı, bu mantarların konserve, taze ya da kurutulmuş biçimde tüketilmesinin zehirlenme için bir engel oluşturmadığını belirtti. Açıklamalara göre mantarı çiğ ya da pişmiş biçimde tüketmek de bir fark yaratmıyor.

Hangi illerde fazla?

Zehirli mantarın görülme olasılığının fazla olduğu iller arasında İstanbul, Çorum, Erzurum, Yozgat, Ankara, Niğde, Sakarya ve Kütahya ilk sıralarda yer alıyor.

Zehirlenme belirtileri neler?

Mantarın yenmesinden sonraki 2 saat içinde şu belirtiler görülüyor:
-Sersemlik
-Uyku hali
-Tansiyon düşüklüğü
-Bulanık görme
-Bulantı ve kusma
-Terleme

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks