Sayıştay: Üniversite hastanelerinin yapılarını devam ettirmeleri imkânsız.

Hizmet durabilir: Eğitim hastaneleri iflasın eşiğinde.

Hizmet durabilir: Eğitim hastaneleri iflasın eşiğinde.

Sayıştay: Üniversite hastanelerinin yapılarını devam ettirmeleri imkânsız.

Sayıştay, Türkiye’deki devlet üniversitelerinin 2017 yılına ilişkin denetim raporunu yayımladı. Raporlarda, üniversite hastaneleri için yapılan “iflas noktası” ve “mevcut yapılarını devam ettirmeleri mali olarak imkânsız” tespitleri dikkat çekti. Ondokuz Mayıs, Dokuz Eylül, Kocaeli, Mersin, Dicle, Osmangazi Üniversitesi’nde çalışan bazı öğretim üyelerinin yasalara aykırı olarak özel muayenelerde çalıştığı tespit edildi. Üniversite hastanelerinde asistanlar tarafından verilen hizmetlere ait ek ödeme puanlarının asistandan sorumlu olan öğretim üyelerine verildiği ortaya çıktı.

Tombik

Üniversitelerin eğitim ve araştırma hastaneleri için yapılan denetimler sonucu ortaya çıkan dikkat çekici başlıklar şöyle:

Ankara Üniversitesi: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hesapları doğru yansıtılmadı. Hastanenin ticari alacaklar hesabında tam 50 milyon 298 bin 625 lira olduğu görüldü. Şüpheli alacağın detayı hakkında bilgilere ulaşılamadı. Hastane faaliyetlerinden elde edilen gelirler, giderleri karşılayamadı. Bu nedenle hastanenin yıllar itibarıyla bozulduğu hatta iflas noktasına geldiği tespit edildi. Hastane tarafından temin edilmesi gereken ilaçlar için dış reçete düzenlenmesi sonucu kurumun gelir kaybına uğradığı açığa çıktı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks