Sıra dışı kişilerin olağanüstü öyküleri.

Fazla Gıda ile 200 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldı.

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının dokuzuncu sezonunun 12’nci Fark Yaratan’ı, gıda atığını en aza indirmeyi amaçlayan Fazla Gıda oldu.

Fazla Gıda sosyal girişimi 2015 yılında Olcay Silahlı ve Arda Eren adlı iki arkadaş tarafından gıda atığı sorununa teknoloji tabanlı bir çözüm bulma amacıyla kuruldu.

Tombik

Girişim, büyük marketlerde kalite standartları gereği atığa dönüşen fazla gıdanın değerlendirilmesini sağlıyor. Her gün marketlerde tüketilebilir fazla gıdalar tek tek ayıklanıyor, kayıt altına alınıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere sisteme kayıtlı olan gıda bankalarına gönderiliyor. Tüketime uygun olmayan atıkların ise geri dönüşümü sağlanıyor.

Fazla Gıda, bugün 11 ilde 77 farklı dernek, gıda bankası ve aşevi ile iş birliği içinde çalışıyor. Bu sayede yaklaşık 200 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşılıyor. Fazla Gıda bu yöntemle, 2017 yılında 600 tonun üzerinde gıda atığını önlemeyi başardı.

Fazla Gıda, iki gencin gıda atığını en aza indirme hayalinden doğdu. Kurdukları altyapı sayesinde Türkiye’de ihtiyaç fazlası binlerce ürün ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı, ülke ekonomisine büyük katkı sağlandı. Böylece Fazla Gıda, daha yaşanabilir bir dünya için kocaman bir fark yarattı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks