ŞİŞLİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 400 öğrencisinin eğitim gördüğü D Blok.

Belediye: Yazıyla uyardık.

ŞİŞLİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 400 öğrencisinin eğitim gördüğü D Blok’un altını köstebek gibi oyan AVM ve rezidans inşaatı, okulun çökme tehlikesine ve velilerin isyanına rağmen dün de devam etti.

Şişli Belediyesi yetkilileri, öğrencilerin “Sıralar, duvarlar titriyordu” diye anlattığı 1 Mart’ta yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını açıklayıp, “Uyarımızla ilgili henüz bir çalışma yapıldığı yönünde bilgi almadık. Biz daha önce inşaat çalışmalarıyla ilgili girişimlerde bulunmuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanın kendi yetki alanlarında bulunduğunu belirterek taleplerimizi reddetti. Şişli Belediyesi olarak bitişiğimizdeki inşaata müdahale edemiyoruz. Yetkimiz dışında” bilgisini verdiler.

Tombik

ÇOK TEHLİKELİ

Geçen yıl başlanan prefabriklerin teslim süreci bitmediğinden çocukların o binada ders gördüğünü söyleyen Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ercan Bodur ise “O binayı görüp, temelini görüp bir şey dememek için cahil olmak gerekiyor. Lisede toplam 4500 öğrenci eğitim alıyor. D Blok’ta 400 öğrenci var. 2-3 gündür veliler de dahil öğretmenler, öğrenciler herkes korkuyor. En ufak toprak kaymasında bina aşağıya iner. Çok tehlikeli bir durum. Ama yetkililerden ses çıkmıyor. Eğitim öğretimin ortasında inşaat yapmak hangi akla sığar?” dedi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks