Site kapatmada ilk sıradaki suç ‘müstehcenlik’.

Bakan Cahit Turhan açıkladı.

Bakan Cahit Turhan açıkladı: Site kapatmada ilk sıradaki suç ‘müstehcenlik’.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Scope/Periscope yayınlarına getirilen erişim engelini ve yayın yasağınının kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu. Tanrıkulu önergesinde, “1 Ocak 2017-27 Eylül 2018 tarihleri arasında Türkiye’de hangi gerekçelerle toplam kaç kez Youtube, Twitter ve Periscope gibi web siteleri ve platformlara yayın ve erişim yasağı getirilmiştir” sorusuna da yer verdi.

BAKAN YANITLADI

Tombik

Soru önergesini süresi geçtikten sonra Oktay yerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yanıtladı. Turhan, yanıtında Digitürk tarafından Twitter aleyhine Periscope (pscp.tv) platformunda süper lig futbol müsabakalarının izinsiz yayınlanması nedeniyle açılan davayı hatırlattı. İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin 17 Temmuz 2018 tarihli İhtiyati Tedbir Kararı’nı anımsatan Turhan, “Spor Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı süreler ile sınırlı olmak üzere Periscope uygulama adreslerine ihtiyati tedbir yolu ile erişimin engellenmesine karar verilmiştir. Söz konusu karar gereğince, Spor Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı süreler ile sınırlı olarak Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin bildirimi üzerine erişim sağlayıcılar tarafından engelleme tedbiri gerçekleştirilmektedir. Erişim engelinin kaldırılması yine adli merciler tarafından gerçekleştirilebilecektir” dedi.

Detaylar, Haber linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks