Sosyal ağlar faydalı mı yoksa zararlı mı? Neden sosyal ağları kullanıyoruz?

Sosyal ağ nedir?

Sosyal ağ, toplumun ortak kullandığı paylaşımların yayınlandığı network ağ sistemidir. Şimdi siz network ağ sistemi nedir diyeceksiniz. Network ağ sistemi; Kısaca vucunuduzdaki hücresel damarlarla birbirine bağlı ve belli yollara sahip yapısal sistemin sanal halidir.

Vücudunuzu nasıl kalp ve beyin kontrol altında tutuyor ise bu sosyal ağları da kontrol altında tutan bir takım beyinler veya makineler olabilir. Olabilir değil olmalı diye düşünmekteyim. Zaten böyle bir sistemin başlangıcı da bu düşünce yapısı olmalı. Bu durumda artık neden içimize sokulmak istendiğini ve kullanmaya teşvik edildiğimizi anlamanız gerek. Anlamadı iseniz ben sizi biraz aydınlatayım. Artık ne kadar aydınlanır ve kabul ederseniz.

Tombik

Aslında sosyal ağlar paylaşımdan öte beynimizdekileri emen bir sistemdir. Çünkü siz ne verirseniz verin kabul eder. Öyle kabul eder ki geçmişiniz, geleceğiniz ve hayallerinizi bile. Ama siz onun kabul ettiği kadar kabul edemezsiniz. Sizin alma kapasiteniz küçük ve sınırlıdır. Sosyal ağlar sürekli alır asla vermez. Ama vereceği gün geldiğinde de size kendi oluşturduğunu verecektir. Onun için sosyal ağlar kesinlikle insanoğlu için zararlıdır. Çünkü bir takım insnaların kontrolü altındadır. Makinaların kontrolünün altında olduğunda ise dünya sona yakın olacaktır.

Peki sosyal ağlar faydalı ve özgür kılınamaz mıydı? tabi ki kılına bilirdi. Kodları sınırlayabilir insanlara tam bir özgürlük verebilirdiniz. Ama bu yapılmadı yapılamaz ve yapılmayacak. Çünkü oluşturulma hedefi farklıdır. njekte etmek, kullanmaya teşvik etmek ve beynimizi boşaltmak. Peki bazılarımız bunları bildiği halde halen neden kullanmaya devam ediyor?

Bir ihtimal daha var. Yaratıcı. İnsanı yaratan Allah, makineleri oluşturan insan ise ümitler ve umutlar her zaman olacaktır. Nefesimizin son bulacağı ana kadar savaşmak bize sunulanlar ile mücadele etmek zorundayız.

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks