Sosyal Anksiyete Bozukluğu (sosyal fobi).

Sosyal Anksiyete Bozukluğu Nedir?

Sosyal Anksiyete Bozukluğu Nedir? İşte sosyal fobi belirtileri ve tedavisi.

Anksiyete, diğerleri tarafından eleştirilme, seyredilme ve yargılanma korkusundan kaynaklanır. Sosyal Anksiyete Bozukluğu (sosyal fobi), bugün dünyadaki en büyük üçüncü akıl sağlığı sorunudur. Peki sosyal fobi ya da sosyal anksiyete bozukluğu nedir? İşte ayrıntılar.

Sosyal fobi genelde ergenlik döneminde başlar ve kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülür. Yaşam boyu herhangi bir zamanda sosyal kaygı bozukluğunun yaygınlık oranı, % 13’ün biraz üzerindedir. Şimdi sosyal fobiyi tüm yönleriyle ele almaya çalışacağız.

Tombik

SOSYAL FOBİ NEDİR?

Sosyal kaygı, diğer insanlarla etkileşimi içeren sosyal durumların korkusudur. Sosyal kaygının, diğer insanlar tarafından olumsuz olarak değerlendirilmenin korkusu ve endişesi olduğunu söyleyebiliriz. Yaygın bir rahatsızlıktır ve kişinin hayatının birçok alanında endişe ve korkuya neden olur. Kroniktir ve kendi kendine geçen bir durum değildir. Sadece psikoterapi insanların sosyal kaygının üstesinden gelmelerine yardımcı olabilir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks