Süreç olumlu geçerse kademeli olarak erişime açılabilir.

BTK Başkanı’ndan ‘Wikipedia’ açıklaması.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, erişimi engellenen Wikipedia ile ilgili olarak ‘Süreç olumlu geçerse kademeli olarak erişime açılabilir’ dedi.

Türkiye’yi DAEŞ terör örgütüyle aynı zeminde gösteren içerikleri kaldırmayan, aksine koruma altına alan Wikipedia’ya, 29 Nisan 2017’den bu yana ülkemizde erişim yasaklandı. Birçok kullanıcı tarafında çeşitli VPN uygulamaları girilen Wikipedia’ya hakkında BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’da bir açıklama daha geldi.

Tombik

Wikipedia yönetimi ile yapılan görüşmeler doğrultusunda yönetimin olumlu adımlar attığını belirten BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, yapılması gerekenlerin kendilerine iletildiğini açıkladı.

Ayrıca tüm sitenin kapalı kalmaması için çeşitli formüller üzerinde çalışıldığını ifade eden Sayan, Wikipedia’nın açılacağı yönünde olumlu sinyalleri de vermiş oldu.

Görüşmelerin bu denli iyi gitmesi durumunda sitenin açılması sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Ayrıca yapılan açıklamadan sitenin kademeli olarak açılabileceği de anlaşılabiliyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks