Sütteki hileler dudak uçuklatıyor.

Maliyeti düşürmek için sütün içine %14...

Sütün tadını kaçırdılar.

Sütteki hileler dudak uçuklatıyor. Maliyeti düşürmek için sütün içine %14’e kadar su katan sanayici ve satıcı, sütteki yağı çekip daha yüksek fiyata tereyağı olarak satıyor.

Piyasadaki açık ve kapalı sütler alarm veriyor. Yapılan denetimlerde satılan sütlerin içine yüzde 14’e varan oranlarda su karıştırıldığı tespit edildi. Sektör temsilcileri daha fazla para kazandırdığı için sütten yağın çekilerek tereyağı olarak satıldığını iddia etti. 1 kilo sütte normalde 30 gram yağ bulunuyor. Piyasadaki tam yağlı sütlerde yağ oranı ortalama yüzde 3. Yapılan hilelerle bu yağ ve protein oranları da düşüyor.

Tombik

Tüm Süt Et Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı aynı zamanda Bursa’nın en büyük çiftliklerinden Feyz Süt’ün sahibi Sencer Solakoğlu, “Yapılan denetimlerde sütün içine yüzde 24 oranında su katan firmalar tespit edildi. Su oranı sokak arası satılan çiğ sütlerde daha yüksek. Sütten yağı çekip kilosu 50 liradan tereyağı olarak satıyorlar” dedi. Sanayicinin fabrikasına dahi sokmadığı sütü “Çiftliğimden getiriyorum” deyip halka satanların piyasada çok rahat para kazandıklarını ifade eden Solakoğlu “Açık sütten yılda 500 milyon liralık KDV kaybımız var” diye konuştu. Solakoğlu ithal edilen hayvanların da verimsiz olduğunu belirterek, “Türkiye’de çiftçi bir inekten yılda ortalama 3.300 kilo süt alırken bu rakam İsrail’de 13 bin, ABD’de 10.500, Hollanda’da 8.590” ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks