Suudi Arabistan Para Ajansı (SAMA) ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası.

BAE ve Suudi Arabistan ortak para birimi Aber`i tanıttı.

BAE ve Suudi Arabistan ortak para birimi Aber`i tanıttı.

Suudi Arabistan Para Ajansı (SAMA) ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası (UAECB) yaptıkları ortak açıklamada, geliştirdikleri ortak kripto para birimi Aber’i tanıttı.

İki ülke arasındaki sınır ötesi işlemler için kullanılacak kripto para birimi, Proof-of-Concept(PoC) algoritması kapsamında, sınır ötesi işlemlerde havale yapma konusunda Blockchain ve dağıtık defter teknolojileriyle kullanılacak.

Benzer Haber
1 4
Tombik

Ticaret Bakanlığı ‘Blog’unda yer alan habere göre, açıklamada, bazı ülkelerdeki merkez bankalarının blockchain ve dağıtık defter teknolojilerinin kullanıldığı pilot uygulamalara dikkat çekildi. Yapılan açıklamaya göre projenin ortak yapılmasının temel sebebi, iki ülkenin de de havale konusunda yeni bir sisteme ihtiyaç duymasının yanı sıra SAMA ve UAECB’in uluslararası havale teknolojisini geliştirmek istemesi olarak açıklandı. Bu proje aynı zamanda herhangi bir nedenden dolayı kesintiye uğramaması için merkezi sistemlere ek bir de yedek sistem kullanma olanağını sağlayacaktır.

Açıklamada, SAMA ve UAECB’in pilot projelerinin yerel ve uluslararası alanda fayda sağlayacağı dile getirilerek, bu projenin dünyada gelişen modern teknolojiye ayak uydurmak amacıyla hayata geçirildiği kaydedildi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks