Suudi petrol tankeri dört gemiye sabotaj düzenlendiğini açıkladı.

Sabotaj krizi

Sabotaj krizi.

ABD, İran’ı tehdit olarak gösterip bölgeye askeri yığınak yaparken Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Fuceyra’da ikisi Suudi petrol tankeri dört gemiye sabotaj düzenlendiğini açıkladı. Diğer iki gemiden birinin Norveç’e diğerinin ise BAE’ye ait olduğu belirtildi.

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri (BAE), Fuceyra emirliğinde aralarında iki Suudi petrol tankerinin de bulunduğu dört ticaret gemisine sabotaj saldırısının düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, söz konusu saldırıların can kaybına ya da gemilerden yakıt sızıntısına yol açmadığı ifade edildi. İran’ın kısmen kontrol ettiği Hürmüz Boğazı’na 130 km uzaklıktaki Fuceyra limanındaki saldırıya ilişkin konuşan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih ise “Pazar günkü bu saldırı, deniz yolu taşımacılığını ve tüm dünyadaki tüketicilerin petrol tedarik güvenliğini tehdit etmeyi amaçlıyor” ifadesini kullandı.

Tombik

İRAN’DAN AÇIKLAMA

Suudi Enerji Bakanı Falih, tankerlerden birinin ‘Saudi Aramco’ şirketinin ABD’li müşterileri için Suudi Arabistan’ın Ras Tanura Limanı’na ham petrol yüklemesi için giderken saldırıya uğradığını belirtti. Suudi Arabistan merkezli El Arabiya kanalı diğer iki geminin Norveç ve BAE’ye ait olduğunu duyurdu. Suudi Arabistan ve BAE’nin açıklamalarında saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen ülke ya da örgüte dair bir detay yer almadı. Söz konusu sabotaj eylemi, olayın gerçekleştiği pazar günü BAE’li bir yetkili tarafından yalanlanmıştı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks