TBMM Genel Kurulu’nda, bugün TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak.

Meclis Başkanı adayları kim?

Meclis, bugün 28’inci başkanını seçiyor (Meclis Başkanı adayları kim?).

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu başkanlık için yarışacak TBMM Genel Kurulu bugün saat 14.00’te toplanacak ve Meclis’in 28. Başkanlık seçimi gerçekleştirilecek.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu TBMM Başkanlığı için aday oldu.

Tombik

BİR YASAMA DÖNEMİNDE İKİ SEÇİM

TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

GİZLİ OYLA YAPILACAK

TBMM Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks