Teknoloji bilimin de gelişmesiyle orantılı olarak gelişmeye devam ediyor.

Teknoloji İnsanlığın Sonu Mu Olacak?

Teknoloji İnsanlığın Sonu Mu Olacak?

Bildiğiniz üzere teknoloji bilimin de gelişmesiyle orantılı olarak gelişmeye devam ediyor. Yavaş yavaş çoğu ülke teknoloji çağına girmiş bulunmakta(Japonya ve Çin gibi.), her gün ise bu ülkelere bir yenisinin eklenmesi an meselesi olmakta. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir çok meslek tarihe gömülmüş durumda ve bunun nedeni ise teknoloji olarak gösterilebilir. Teknoloji, insanların işini kolaylaştırmaya ve başkalarına duyacağı ihtiyaç oranını azaltmak açısından çok olumlu bir etken olarak görülebilir, fakat her şeyde olduğu gibi azı yarar çoğu zarardır. İnsan ırkı durmadan en iyisi için çabalamakta ve en son teknolojiye ulaşabilmek için var gücüyle çalışmakta, peki bu durmak bilmeyen en iyisine sahip olma iç güdüsü bizim için iyi olacak mı? Burada bahsettiğim iç güdü elbette kötü değil, insanlık için en iyisini yapmak veya istemek elbette kötü değil ancak dikkat etmemiz gereken kısım burada beliriyor. İnsanlık için faydalı olmaya çalışırken ya insanlığın sonunu getirmek için çalışıyorsa?(Burada yok etmek insanlığın mesleklerinden edilmesini belirtmek için kullanılmıştır.)

Yapay Zeka

Tombik

Bildiğimiz üzere yapay zeka, bilim ve teknolojinin ürünüdür. Yapay zeka sayesinde insanların işleri çok büyük ölçüde hafiflemiş ve kolaylaşmıştır, burada her şey iyi gözüküyor lakin hesaba katmamız gereken bazı etkenler var. Örnek olarak yapay zekayı, yapay bir vücuda aktarmak(insani robot). Bu sayede insanlara olan gereksinim en alt seviyeye düşecektir, ve insanın en önemli varlık olmasında ki etkenlerin bir çoğu önemlerini kaybedecektir. İnsanlar, askeri alanda da bu robotların iyi olacağını ve askeri alanda zayiat sayısının indirilmesinde büyük etken gösterebileceğini düşünüyor(en azından belli bir kısımı). Bu düşünce gayet mantıklı fakat sıfır açık ile yapılması lazım ve asla yapay bir zekaya güvenilmemesi gerektiği kanıtındayım. Yapay zekaların, kendilerini insanlara ihtiyaç duymadan geliştirdiği aşikar bir gerçek ve bu olaysa akıllara farklı düşünceler salabilir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks