Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin ABD’de ofis açmak için başvuru yaptığı ortaya çıkmıştı.

Terör örgütü PKK'nın ABD'de açacağı büronun belgelerine ulaşıldı.

Terör örgütü PKK’nın ABD’de açacağı büronun belgelerine ulaşıldı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin ABD’de ofis açmak için başvuru yaptığı ortaya çıkmıştı. “Suriye Demokratik Konseyi” adı altında yapılan başvurunun belgelerine ulaşıldı. ABD’li yetkililerin tavsiyesi üzerine isim değişikliğine giden terör örgütüne izin verilip verilmeyeceği merak konusu.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasından sonra Amerika’da yasal faaliyetler yürütmek amacıyla, “Suriye Demokratik Konseyi” adı altında ABD hükümetine tescil başvurusu yaptığı ortaya çıkmıştı. TRT World’ün ulaştığı belgeler, bunu doğruladı. Aralarında terör örgütü PKK/YPG’nin sözde üst düzey yöneticisi Senam Mohamed’in de bulunduğu Ahed Al Hendi, Bassam Said Ishak ve Nobahar Mustafa, ABD’nin başkenti Washington’da ofis açmak için başvurmuş.

Tombik

Sözde konsey, ABD Adalet Bakanlığı’nın yabancı ajan yasası kapsamında “yabancı siyasi parti temsilciliği” olarak kaydolmuş. Türk Dışişleri kaynakları, terör örgütü YPG’nin bu girişiminden haberdar olduklarını ve konunun ABD’li yetkililerle yapılan görüşmelerde gündeme geldiğini ifade etti. ABD’nin milyonlarca dolar askeri destek verdiği YPG’nin bu başvurusuna izin verip vermeyeceği merak konusu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks