Terör örgütü PKK’ya yönelik İzmir’de çifte operasyon düzenlendi.

İzmir’de 4 farklı adreste eş zamanlı operasyon

 PKK’ya çifte operasyon!

Terör örgütü PKK’ya yönelik İzmir’de çifte operasyon düzenlendi. Turizmin yoğun olduğu bölgelere yönelik eylem düzenleyebileceği ihbarı alan ekipler İzmir’de 4 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ayrıca terör örgütü PKK propagandası yaptıkları belirlenen 8 şüphelinin yakalanması için de İzmir’de operasyon başlatıldı.

PKK/KCK terör örgütünün, 15 Ağustos 1984 tarihinde Şemdinli ve Eruh ilçelerine örgüt mensuplarınca yapılan silahlı eylem ile ilgili olarak, terör örgütünün sözde yöneticileri tarafından 15 Ağustos’un sözde ‘ilk kurşun günü’ ve sözde ‘diriliş bayramı’ olarak ilan ettiği biliniyor.

Tombik

TURİZME DARBE VURMAK İÇİN

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner’in talimatıyla İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütünün her yıl mensuplarınca ve yandaşlarınca 15 Ağustos öncesi ve sonrası yasadışı korsan gösteri, silahlı ve bombalı saldırı eylemleri yaptıkları, ayrıca son dönemlerde yakalanan örgüt mensuplarının ifadelerinde ve istihbarı birimler ile kurulan koordinelerde çok sayıda örgüt mensubunun, özellikle Ege açılımı adı altında turizmin yoğun olduğu bölgelere yönelik sansasyonel eylem arayışı içinde olduklarına dair ihbar üzerine harekete geçti.

Yapılan tahkikat sonucu tespit edilen 4 şüpheli için İzmir ilinde 4 farklı adreste eş zamanlı olarak yakalama, gözaltı, arama-el koyma işlemi başlatıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks