TikTok uygulamasının popülerliği ve kullanıcı sayısı gittikçe artıyor.

TikTok'tan çocukları korumanın 3 yolu

TikTok’tan çocukları korumanın 3 yolu.

Kullanıcılarına çeşitli özelliklerle 15 saniyelik video çekme ve yayınlama imkanı tanıyan TikTok uygulamasının popülerliği ve kullanıcı sayısı gittikçe artıyor. Türkiye’de 28 milyon kullanıcıya sahip uygulamanın çocuk kullanıcı sayısı da hayli fazla. Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, uygulamayı kontrolsüz biçimde kullanan çocukların siber zorbalığa maruz kalabileceğini ve ailelerin bunun önüne geçmesi için uygulama içi 3 güvenlik önerisine dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor.

TikTok’tan çocukları korumanın 3 yolu Çin merkezli bir şirkete ait olan TikTok, son zamanların en popüler video uygulaması. Çin’de Douyin olarak bilinen ve aylık 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan uygulamanın, Türkiye’deki kullanıcısı sayısı ise 28 milyondan fazla. Kullanıcılara 15 saniyelik bir videoyu filtreler, çıkartmalar, video hız kontrolleri ve artırılmış gerçeklik animasyonları gibi araçlarla çekebilme imkanı tanıyan uygulamanın çocuk kullanıcı sayısı ise bir hayli fazla.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks