Turizmciler Akdeniz’deki en büyük rakibimiz İspanya’ya odaklandı.

Paralı turisti İspanya kaptı.

Turizmciler Akdeniz’deki en büyük rakibimiz İspanya’ya odaklandı. Hem İspanyolları hem de İspanya’ya giden paralı turisti çekmek için kollar sıvandı.

Turizmciler radarlarını, yılda toplam 82 milyon turiste ev sahipliği yapan İspanya pazarına çevirdi. Turizm sektörü, İspanya’ya kaptırdığı turistleri geri almaya çalışırken bir yandan da Türkiye’ye gelen İspanyol turist sayısını yeniden artırabilmek için yoğun çaba harcıyor. Son beş yılda İspanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında da hızlı düşüş yaşandı. 2013 yılında 290 bin 422 İspanyol turisti ağırlayan Türkiye’ye geçen yıl 106 bin 757 İspanyol geldi. Türk turizmi sadece İspanyol turisti kaybetmedi, aynı zamanda başka ülkelerden gelenleri İspanya’ya kaptırdı. 2013 yılında 60.6 milyon turist ağırlayan ülke, geçen yıl 82 milyon turisti çekmeyi başardı. İspanya, 2017 yılında kişibaşı 1.062 Euro harcama ve toplamda 87 milyar Euro turizm geliri elde etti.

Tombik

GELİRDE REKORA KOŞTU

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) İspanya turizm pazarıyla ilgili bir araştırma yaparak, sektörle ilgili beklenti ve öngörülerini ortaya koydu. Araştırmayla ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Timur Bayındır, 2017 yılında Türkiye’ye gelmesi beklenen ancak gelmeyen yabancı turistlerin büyük bir bölümünün İspanya’yı tercih ettiğini belirtti. Bayındır, İspanya’nın 2017 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak turist sayısını bir önceki yıla oranla yüzde 8.6 artırarak 81.8 milyon turiste ulaştığına dikkat çekti. Bayındır, “Bir diğer rekor ise turizm gelirinde kaydedildi. İspanya, 2017 yılında kişibaşı 1.062 Euro harcama ve toplamda 87 milyar Euro turizm geliri elde etti. İspanya’da 2016’da kişi başına harcama 1.023 Euro, turizm geliri ise 77 milyar Euro olmuştu” dedi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks