Türk Hava Kurumu Müzesi içinde yer alan paraşüt kulesi.

Paraşüt kulesi yeniden hizmete açıldı.

Paraşüt kulesi yeniden hizmete açıldı.

Türk Hava Kurumu Müzesi içinde yer alan paraşüt kulesi, yıllık periyodik bakımlarının ardından hizmete açıldı. THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, “Amacımız sportif havacılığın her alanında gençlerimize ve ülkemize katkı sağlamak” dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Müzesi içinde yer alan paraşüt kulesi, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete açıldı.

Tombik

Havacılık açısından büyük önem taşıyan ve 287 metrekare kapalı ve 7 bin 294 metrekare açık alandan oluşan THK Müzesi 19 Mayıs 2002’de ziyaret edilmeye başlandı. Müze yerleşkesi içinde yer alan Rus ve Türk mühendisler tarafından inşa edilen paraşüt kulesi ise 1937 yılında dönemin Başbakanı Celal Bayar tarafından faaliyete geçirildi.

Tarihi nitelik taşıyan ve Kurum tarafından yıllık olağan tadilatı bitirilen kule, bugün itibarıyla yeniden hizmete açıldı.

THK kursiyerlerinin de eğitimleri gereği kullandığı 41 metrelik kulede atlayışlar, kulenin 3. kat balkonundan yani 38 metrelik bölümünden gerçekleştiriyor. Atlayış yapanlara sertifika ve rozet armağan ediliyor.

Paraşüt kulesi hava şartlarının uygun olduğu koşullarda 15 Kasım’a kadar açık kalacak. Gerekli şartları sağlayanların ücretsiz gerçekleştirdiği atlayışlar, uzman paraşüt eğitmenleri eşliğinde yapılıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks