Türkiye 40 milyon, Antalya ise 14 milyon turist bekliyor.

Ne seçim, ne Dünya Futbol Şampiyonası turizmin hızını kesebildi.

Ne seçim, ne Dünya Futbol Şampiyonası turizmin hızını kesebildi.

TURİZMDE bu yıl Türkiye 40 milyon, Antalya ise 14 milyon turist bekliyor. Turizm sektörü temsilcileri haziran ayının tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştığına dikkat çekerek, seçim ve Dünya Futbol Şampiyonası’nın turizmin hızını kesemediğini söyledi.

Turizmde bu yıl 40 milyon turist hedefleyen Türkiye, Almanya merkezli tur operatörü TUI’nin en çok satış yaptığı destinasyonlar içinde üçüncü sırada yer aldı. Bu yıl yeni rekorlara koşan Türkiye turizminin başkenti Antalya ise bu başarıda en büyük pay sahibi oldu. Haziran ortası itibariyle 4 milyon rakamını aşmayı başaran ve bu yıl 14 milyon hedeflenen turizm kentinde, Rusya ve Almanya pazarlarındaki ciddi orandaki artışlar sektörü sevindirdi.

Tombik

‘CİDDİ GERİ DÖNÜŞ VAR’

Antalya’ya bu yıl hem Rusya hem Avrupa ülkelerinden ciddi talep olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, TUI’nin de en çok sattığı ülkeler sıralamasında Türkiye’nin üçüncü olduğuna dikkati çekti. Yağcı, Türkiye için hep diyorduk, 2018’i erken rezervasyonlarla Almanya’da ciddi taleple karşılayacağını düşünüyoruz diye. Şu anda ciddi anlamda bir geri dönüş söz konusu. Dolayısıyla TUI’nin en iyi sattığı ülkelere baktığımızda en iyi ülke sıralamasında birinci İspanya, ikinci Yunanistan, üçüncü de Türkiye. Tabi bu bizim öngörülerimizle örtüşen bir durum” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks