Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) İcra Direktörü Güven Sak

Ekonomiyi üç felaket bekliyor.

TEPAV’dan korkutan uyarı: “Ekonomiyi üç felaket bekliyor”.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) İcra Direktörü Güven Sak, ekonomideki tehlikeleri Macbeth’teki 3 cadının kehanetlerine benzetti: “Gelen 3 kötü şeyi görüyorum: Özel sektör borçları, ABD yaptırımları ve konut fiyatlarındaki çöküş.”

Türkiye ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV ) İcra Direktörü Dr. Güven Sak, Türk ekonomisini bekleyen 3 tehlikeyi William Shakespeare’in Macbeth tragedyasındaki “3 cadının kehanetleri”ne benzetti.

Tombik

Eserde cadılardan birisinin “Parmaklarım karıncalanıyor, gelen kötü bir şey görüyorum” sözüne atıf yapan Sak, “Ben de bugünlerde Ankara’da böyle hissediyorum. Gelen 3 kötü şeyi görüyorum: Birincisi, özel sektör borçlarının acilen yeniden yapılandırılması. İkincisi ABD’nin Türkiye’yi ağır yaptırımlar uygulamakla tehdit etmesi. Üçüncüsü de konut fiyatlarındaki çöküş” dedi.

“ÇÖZÜM VAR AMA…”

Sözcü gazetesinden Nuray Tarhan’ın haberine göre, Herkesin gelen kötü şeyleri gördüğünü ancak kimsenin önemsemediğini vurgulayan Sak, “Türkiye’nin artık çözümlere odaklanma zamanı geldi. Teknik olarak çok etkili olanları var ancak bir strateji yokluğunda birini seçmek zor ve seçimlerin üzerinden bir ayı aşkın süre geçtiği halde bu yaklaşım devam ediyor” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks