Türkiye genelinde 15 orman yangını ve 12 kırsal alan yangını gerçekleşti.

Türkiye’de bir günde 27 yangın!

Türkiye’de bir günde 27 yangın!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün Türkiye genelinde 15 orman yangını ve 12 kırsal alan yangını gerçekleştiğini açıkladı.

TSİ 20.00 civarında konuşan Pakdemirli, bu yangınların dördü hariç hepsinin söndürüldüğünü belirterek;
“Şu anda dört tane aktif yangınımız var. Tavşanlı-Eğriöz, Balıkesir-Marmara Adası, İzmit-Gebze ve Dursunbey. Bu dört aktif yangından üç tanesi kontrol altında gözüküyor. Tavşanlı-Eğriöz’deki yangının ise kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Sıcaklık artışıyla beraber bugün de çok sayıda yangınla mücadele etmek durumunda kaldık. Ben yangınlara olan duyarlılıktan dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tombik

‘TÜRKİYE’DE YANGINLARIN ÇIKIŞ SEBEPLERİNİN YÜZDE 95’İ İNSAN KAYNAKLI’

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Orman Genel Müdür Yardımcısı Hayati Özgür ise Türkiye genelinde dün orman ve tarım alanlarında çıkan 27 yangının Kütahya’daki hariç tamamının kontrol altına alındığını söyledi.

Türkiye’deki yangınların çıkış sebeplerinin yüzde 95’inin insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Özgür, vatandaşların sıcaklığın yüksek ve nemin düşük olduğu zamanlarda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks