Türkiye güney sahillerine kalitesiz turist geliyor.

Kalitesiz turist geliyor...

Türkiye güney sahillerine kalitesiz turist geliyor.

Biz çocukken ‘aaa turist…’ gelmiş dediğimiz de, o turist her zaman bir sırt çantasına ve güler yüze hatta paraya sahipti. Ancak şimdi ki zamanın turistleri ne para harcamaya geliyor nede gezmeye. Tek amaçları güneşi görüp denize girmek ve varsa paraları pazarlık yaparak ucuza bir takım şeyler almak.

Turizm anlayışı da değişti tabi. Turizm de iş yapanlarda turist bir kez gelsin ‘Düdükleyeyim sonra gelmesine gerek yok’ düşüncesi içerisinde.

Tombik

Yükselmesi gereken çıta her zaman düşüşe geçtiğinden dolayı güney sahillerinde turizm artık bir başka hale geldi. Gelen turistlerin süzüyorsunuz, konuşuyorsunuz ve soruyorsunuz sonra şok oluyorsunuz.

Türkiye’nin turizm de çok büyük bir değişime ve yatırıma ihtiyacı var.

Ancak gelin görün ki bunu başara bilecek kimse yok. Bunun en büyük nedeni de gerçek turizm ve turist anlayışının kaybedilmiş olması. Tabi bunu geri kazanmanın yolları mevcut. Bazı konularda radikal kararlar almak gerekiyor.

Bence turizm bir ülkenin en iyi gelir kaynağı ve kültürü tanıtmanında en iyi yoludur.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks