Türkiye-Rusya İlişkileri: Geleceği Şekillendirmek

"Rusya ve Türkiye yeni dünya düzenini inşa ediyor"

“Rusya ve Türkiye yeni dünya düzenini inşa ediyor”.

“Türkiye-Rusya İlişkileri: Geleceği Şekillendirmek” forumunda konuşan emekli Rus general ve askeri uzman Aleksandr Vladimirov, Rusya ve Türkiye’nin birlikte yeni dünya düzenini inşa ettiğini belirtti.

Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü (RUSEN), Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Türk-Rus Toplumsal Forumu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve AK Parti Dışilişkiler Başkanlığının iş birliği ile “Türkiye-Rusya İlişkileri: Geleceği Şekillendirmek” başlıklı forum düzenlendi.

Benzer Haber
1 3
Tombik

Forumdaki “Güvenlik ve askeri iş birliği” oturumunda konuşan Aleksandr Vladimirov, TürkAkım projesine ilişkin, “Rusya ve Türkiye’nin cumhurbaşkanları, strateji açısından yeni bir dünya mimarisinin inşasına temel attı.” ifadesini kullandı.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceğinin şekillendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vladimirov, “Rusya ve Türkiye sağlıklı diyalog kurarak, yeni dünya düzenini beraber inşa ediyor. Sadece diyalog aracılığıyla dünyadaki sorunlar çözülebilir. Bütün ülkelerin bunu anlaması gerekiyor.” diye konuştu.

“Türk savunma sanayisi ürünleri de rusya’nın ilgisini çekebilir”

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks