Türkiye Uluslararası Uzay İsatasyonu.

Türkiye Uzay Ajansı kuruluyor. Milli uydu fırlatma sistemi geliyor.

3. Global SatShow’un açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli uydu fırlatma sistemi geliştirilmesi hedefinin ilk adımı olarak ‘Uzay sonda roketi ve fırlatma sistemi’ geliştirilmesine yönelik proje çalışmalarının başladığını duyurdu.

Türkiye Uluslararası Uzay İsatasyonu’nda

Tombik

Konuşmasının devamında Bakan Arslan, “Milli uzay teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla Japonya ile bir iş birliği protokolü imzaladık. Bu kapsamda, uluslararası uzay istasyonunda Japonya’ya ait Kibo Modülünde milli ürünlerimizin deney sürecini başlattık” açıklamasınıda bulundu.

Türkiye Uzay Ajansı kuruluyor

Arslan: “Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasına ilişkin çalışmalarımızı başlatmıştık. TBMM’de ilgili komisyondan geçti. Genel kurul gündeminde inşallah yakın zamanda bunun altyapısını tamamlamış olacağız. Uzay ajansının kurulması ile uzay ve uydu çalışmalarımızı çok daha ileriye taşımış olacağız.

“Milli uydu fırlatma sistemi geliştirilmesi hedefinin ilk adımı”.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks