Türkiye’de çıkan ve çeşitli firmalar tarafından üretilen, 5 deniz tuzu, 6 göl tuzu ve 5 kaya tuzu.

Sofrada tuz değil plastik tüketiyoruz.

Sofrada tuz değil plastik tüketiyoruz.

Türkiye’de çıkan ve çeşitli firmalar tarafından üretilen, 5 deniz tuzu, 6 göl tuzu ve 5 kaya tuzu olmak üzere toplam 16 sofra tuzu incelendiğinde bu tuzların tamamında mikroplastik tespit edildi. En yüksek mikroplastik partikül sayısına ise deniz tuzunda rastladı.

Türkiye’de çıkan ve üretilen tuzların içinde plastik çıktı.

Tombik

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, Türkiye’nin başlıca tuz üretim merkezlerinde üretilen ve Şubat ve Mart 2017 tarihleri arasında piyasadan satın alınan 16 markanın sofra tuzunu incelendiklerini belirtti.

5 deniz tuzu, 6 göl tuzu ve 5 kaya tuzu olmak üzere toplam 16 sofra tuzu örneklerinin Çamaltı, Tuz Gölü, Palas Gölü, Seyfe Gölü, Acıgöl, Çankırı, Cihanbeyli ve Aksaray’da üretildiğini kaydeden Prof. Dr. Gündoğdu, yapılan incelemeler sonucunda, 16 markanın sofra tuzunun tamamında mikroplastik tespit ettiklerini, en yüksek mikroplastik partikül sayısına deniz tuzunda rastladıklarını söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks