Türkiye’de yapılacak olan erken seçimlerin adil ve şeffaf…

ABD'den erken seçim açıklması: Endişeliyiz.

ABD’den erken seçim açıklaması: Endişeliyiz.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert basına yaptığı açıklamada, “Türkiye’de yapılacak olan erken seçimlerin adil ve şeffaf bir biçimde yapılacağından endişeliyiz” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 haziran’da gerçekleşeceğini duyurduğu erken seçimlerle ilgili ABD’den yorum geldi. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, seçimlerin olağanüstü hal altında Türkiye’nin kendi yasalarıyla ve uluslararası yükümlülükleriyle uyumlu bir biçimde özgür, adil ve şeffaf seçim yapılmasının ‘zor’ olduğunu iddia etti. Nauert, “Endişelerimiz var” diye ekledi.

Tombik

Başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında erken seçim sürecini çok yakından izlediklerini belirten Nauert, “Bu tür bir olağanüstü hal döneminde seçim düzenleme kabiliyetleri hakkında endişelerimiz var. Elbette özgür ve adil seçimler görmek isteriz ama burada bir endişe var” diye konuştu.

Detaylar,Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks