Türkiye’nin bir an önce çözülmesi için girişimlerini artırdığı vize krizi.

ABD yumuşamıyor… Türkiye’nin teklifi reddedildi.

Türkiye’nin bir an önce çözülmesi için girişimlerini artırdığı vize krizinde, Washington Türkiye’nin teklifine yeşil ışık yakmadı. Hükümet, Suriye gündemiyle salı günü Türkiye’ye gelecek heyetle vize krizini de ele almayı istedi, ancak bu istek geri çevrildi.

Türkiye’nin bir an önce çözülmesi için girişim ve baskılarını artırdığı vize krizinde, Washington, Türkiye’nin teklifine yeşil ışık yakmadı. Ankara, bu hafta temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelecek olan heyetin getireceği mesajı beklerken, ABD’nin vize vermeme kararını, CHP yumuşattı; sağlık durumu kritik hastalarla ilgili istisna sözünü aldı.

Tombik

ABD adım atmadı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da dün Türkiye’den ayrılırken, vize krizinin çözümünde, Washington, beklenen adımı atmadı; Türkiye’nin ortak komisyon kurulması önerisine de bu aşamada olumlu yanıt vermedi. Bu da sağlanan avukat görüşmelerine karşın krizin düşünüldüğü gibi birkaç gün içerisinde çözülemeyeceği ve uzayacağının sinyali olarak yorumlanıyor.

Salı günü Ankara’da Suriye konusunda temaslarda bulunacak olan ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen’in başkanlığındaki ortak çalışma grubuna vize ve adli süreçlere dair isimler eklenmedi. Bu taleplere olumsuz yanıt gelirken, Ankara Cohen’in vize kriziyle ilgili nasıl bir mesaj getireceğini bekliyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks